-->

Google Asistan Hızla Gelişiyor

Google’ın yapay zeka destekli sesli asistanı Google Asistant gelişmeye devam ediyor.



Google Asistant’a gelen son güncelleme ile birlikte kişisel asistanınız artık ekran yanıtlama özelliğine kavuştu. Google’ın kısa bir süre önce ülkemizde de kullanıma sunduğu kişisel asistanı Google Asistant gelişmeye ve akıllanmaya devam ediyor. Kısa bir süre önce Türkçe dil seçeceğine kavuşup ülkemizdeki tüm Android işletim sistemi cihazlarında çalışmaya başlayan ve hatta iOS için Google uygulamasıyla birlikte iOS işletim sistemi cihazlarda da kullanılmaya başlanan Google Asistan’a yeni özellikler eklenmeye devam ediyor.

Amerika’nın Las Vegas şehrinde devam eden CES 2019 fuarında Google, cihaz üreticilerinin akıllı cihazlarına daha kolay Google Asistan’ı eklemelerini sağlayacak olan Google Asistant Connect özelliğinin ön izlemesini yayınladı. Google Asistan için önemli bir özellik olan Google Asistant Connect özelliğini kısa bir süre içerisinde akıllı telefonlarına ya da tabletlerine entegre edebilecek olan akıllı cihaz üreticileri bu sayede kullanıcılara önemli bir yenilik sunmuş olacak.

Android işletim sistemine sahip cihazlarda kullanılabilecek olan bu özellikle birlikte kullanıcılar cihazlarının kilitlerini açmadan ekran kilitleri üzerinden Google Asistan’a erişebilecek ve kendilerine gelen mesajları yanıtlayabilecek.

Google Asistan’a gelen bir diğer yenilik ise sık sık hava yolu ulaşım yapan kullanıcılar için. Hava yolu ulaşımını sıkça kullanan kullanıcılar için büyük bir kolaylık sunacak olan bu yeni Google Asistan özelliği ile birlikte kullanıcılar THY başta olmak üzere pek çok hava yolu şirketinden aldıkları biletleri Google Asistan’a kayıt edebilecek ve daha sonrasında uçuş biletleri ile ilgili işlemleri Google Asistan üzerinden gerçekleştirebilecek.

Google Asistan Artık Otel Rezervasyonu Yapabilecek!

Google Asistan’a gelen yenilikler bunlarla sınırlı değil. Google Asistan’a gelecek olan yeni bir güncelleme ile birlikte Google Asistan artık oteller üzerinden rezervasyon yapabilecek. 2019 yılında kullanıma sunulması planlanan bu özellikle birlikte kullanıcılar her hangi bir işlem yapmadan sadece Google Asistan’a söyleyerek otel rezervasyonlarını gerçekleştirebilecekler.

Google Asistan Kaç Kişi Tarafından Kullanılıyor?

Google Asistan’a gelecek olan tüm yeni özelliklerin yanında Google, kişisel asistanı Google Asistan’ın kaç kişi tarafından da kullanıldığını açıkladı. Mayıs 2018’de 500 milyon kişinin Google Asistan kullandığını açıklayan Google çok kısa bir süre içerisinde Google Asistan’ın 1 milyar kişi tarafından kullanılacağını açıkladı. Google Asistan’ın 1 milyar kişi tarafından kullanılması Google’ın sesli asistan pazarında önemli bir üstünlük sağladığının bir göstergesi olacak.


1 Yorum "Google Asistan Hızla Gelişiyor"

  1. Google asistanın gelişimini türkçe dil desteği ile çoğu kişi daha net gördü. Paylaşımınız için teşekkürler :)

    YanıtlaSil

Yayın Üstü Sponsor Reklam

Yayın Ortası Sponsor Reklam

Yayın Ortası Sponsor Reklam 2

Yayın Altı Sponsor Reklam