Öksürüğü Anında Kesiyor! İşte Evde Yapabileceğiniz Doğal Öksürük Şurubu...
Son zamanlarda grip ve öksürük aldı başını gidiyor, alternatif tıp arayışına girenlerin karşısına çıkan ilk yöntemlerden biride doğal şurup olan siyah turp ve bal. Daha önce duymamış olabilirsiniz, işte öksürüğü anında kesen doğal şurup olarak bilinen siyah turp ve balın evde hazırlayabileceğiz öksürük şurubu tarifi...
Siyah turp ve balın alternatif tıpta birçok faydası var, bunlardan birkaçı ise: öksürük, bronşit ve diğer solunum sistemi rahatsızlıklarıdır. Bu mükemmel etkilere sahip olan doğal öksürük şurubunun hazırlanması çok kolay ve hoş bir tadı var.
SİYAH TURPUN FAYDALARI
Siyah turpun ana vatanının Asya olduğu ve en erken ekilen sebzelerden biri olduğuna inanılıyor. Eski Mısırlılar turpun tohumlarını yağ üretmek için kullanırlarmış. Siyah turpun kırmızıya oranla daha sağlıklı olduğu düşünülüyor. C vitamini açısından da diğer meyvelerden hatta portakaldan bile üstün olduğu biliniyor. C vitamini eksikliği olanlara siyah turp tüketmeleri şiddetle tavsiye ediliyor.
Öte yandan soğuk kış aylarında siyah turpun içine bal koyarak tüketmek, hem hastalıkların ortadan kaldırılmasına yardımcı olur hem de bağışıklık sisteminizi güçlendirmede mükemmel bir oyuncudur. C vitamini kış aylarının en önemli vitaminlerinden biridir. Neden mi önemlidir: çünkü kış aylarında grip ve soğuk algınlığının önlenmesinde büyük derecede fayda sağlar. Ve şimdi gelelim siyah turp ve bal ikilisinin inanılmaz faydalarına...
SİYAH TURP VE BALIN FAYDALARI
1) İçerisinde bulundurduğu yüksek miktardaki antioksidandan dolayı kan damarlarını hasarlardan korur. İnme ve felç geçirme riskinizi azaltır.
2) Kalp atışlarını düzenler, yorgunluk ve kalp kramplarının giderilmesinde yardımcıdır.
3) Kabızlığı önler ve sindirim sistemini kolaylaştırır.
4) Ter atmamızı sağlayarak toksinlerin hızlı bir şekilde atılmasını sağlar.
5) Öksürüğün kesilmesinde büyük rol oynar. Bronşiti hızlı bir şekilde keser ve balgam söktürücüdür.
SİYAH TURP VE BALIN HAZIRLANIŞI
1) Hazırlanması oldukça kolaydır.
2) Turpu yıkayın
3) Siyah turpun tepesini keserek küçük bir delik oluşturun.
4) Daha sonra içine bir miktar bal ekleyin, turbu bardağın üzerine yerleştirin. Çünkü turbun altından sızıntı olacaktır ve siz o sızıntı halinde bardağın içerisine akan sıvıyı içeceksiniz.
5) Bu işlemin tamamlanması için 12 saat beklemeniz gerekmektedir. 12 saat sonunda bardağa dolan sıvıyı tüketmeye başlayabilirsiniz.
Yemeklerden önce 2 veya 3 kaşık olarak tüketiniz. Ertesi sabah öksürüğünüz kesilmiş ve bronşlarınız açılmış olacaktır. Geçmiş olsun...
Siyah turp ve balın alternatif tıpta birçok faydası var, bunlardan birkaçı ise: öksürük, bronşit ve diğer solunum sistemi rahatsızlıklarıdır. Bu mükemmel etkilere sahip olan doğal öksürük şurubunun hazırlanması çok kolay ve hoş bir tadı var.
SİYAH TURPUN FAYDALARI
Siyah turpun ana vatanının Asya olduğu ve en erken ekilen sebzelerden biri olduğuna inanılıyor. Eski Mısırlılar turpun tohumlarını yağ üretmek için kullanırlarmış. Siyah turpun kırmızıya oranla daha sağlıklı olduğu düşünülüyor. C vitamini açısından da diğer meyvelerden hatta portakaldan bile üstün olduğu biliniyor. C vitamini eksikliği olanlara siyah turp tüketmeleri şiddetle tavsiye ediliyor.
Öte yandan soğuk kış aylarında siyah turpun içine bal koyarak tüketmek, hem hastalıkların ortadan kaldırılmasına yardımcı olur hem de bağışıklık sisteminizi güçlendirmede mükemmel bir oyuncudur. C vitamini kış aylarının en önemli vitaminlerinden biridir. Neden mi önemlidir: çünkü kış aylarında grip ve soğuk algınlığının önlenmesinde büyük derecede fayda sağlar. Ve şimdi gelelim siyah turp ve bal ikilisinin inanılmaz faydalarına...
SİYAH TURP VE BALIN FAYDALARI
1) İçerisinde bulundurduğu yüksek miktardaki antioksidandan dolayı kan damarlarını hasarlardan korur. İnme ve felç geçirme riskinizi azaltır.
2) Kalp atışlarını düzenler, yorgunluk ve kalp kramplarının giderilmesinde yardımcıdır.
3) Kabızlığı önler ve sindirim sistemini kolaylaştırır.
4) Ter atmamızı sağlayarak toksinlerin hızlı bir şekilde atılmasını sağlar.
5) Öksürüğün kesilmesinde büyük rol oynar. Bronşiti hızlı bir şekilde keser ve balgam söktürücüdür.
1) Hazırlanması oldukça kolaydır.
2) Turpu yıkayın
3) Siyah turpun tepesini keserek küçük bir delik oluşturun.
4) Daha sonra içine bir miktar bal ekleyin, turbu bardağın üzerine yerleştirin. Çünkü turbun altından sızıntı olacaktır ve siz o sızıntı halinde bardağın içerisine akan sıvıyı içeceksiniz.
5) Bu işlemin tamamlanması için 12 saat beklemeniz gerekmektedir. 12 saat sonunda bardağa dolan sıvıyı tüketmeye başlayabilirsiniz.
Yemeklerden önce 2 veya 3 kaşık olarak tüketiniz. Ertesi sabah öksürüğünüz kesilmiş ve bronşlarınız açılmış olacaktır. Geçmiş olsun...
Merhaba. Ben namı diğer dert anası. Takibinize dönüş yaptım. Çok keyifli bir sayfanız var. Zaman zaman yorumlarda görüşmek üzere diyelim. :) Bu arada siyah turp ve bal gerçekten çok faydalı. Teşekkürler bu yararlı bilgileri verdiğiniz için. :)
YanıtlaSilAsıl biz teşekkür ederiz görüşmek dileğiyle. Sağlıcakla kalın :)
YanıtlaSilTeşekkürler bilgilendirme için bilmeyenlere faydalı oldu siyah turp çok faydalıdır
YanıtlaSilKeyifli okumalar :)
YanıtlaSilTeşekkürler.
YanıtlaSilYaptım ben bu turp-bal şurubunu. Etkisi sadece yarım saat, sonra gene öksürüyoruz. Ha tadı güzel o ayrı..
YanıtlaSilErtesi sabah öksürüğünüz kesilmiş ve bronşlarınız açılmış olacaktır. Geçmiş olsun...
YanıtlaSil