-->

Dinleniyor Olabilirsiniz! iOS 12.1 Sürümündeki Açık

ios açığı bulundu

Apple’ın iPhone ve iPad modelleri için kısa bir süre önce yayınladığı iOS 12.1 sürümünde ciddi bir açık keşfedildi. Dinleniyor olabilirsiniz!

Apple’ın iPhone ve iPad ve iPod touch modelleri için yayınladığı iOS 12.1 sürümü üç ay önce yayınlandı. Ortaya çıkan son bilgiye göre iPhone, iPad ve iPod touch kullanıcıların sıklıkla kullandığı FaceTime uygulamasında iOS 12.1 sürümüyle birlikte gelen ciddi bir açık keşfedildi.


Eğer ki iOS 12.1 sürümüne sahip iPad ya da iPhone sahibiyseniz karşınızda aradığınız kişi de iOS 12.1 sürümüne sahip iPhone ya da iPad sahibiyse aramanızı cevaplamasa bile ortam dinlemesi yapabilirsiniz. 

iOS 12.1 FaceTime Hatasıyla Ortam Dinlenebiliyor! 

FaceTime uygulamasını kullanarak bir grup araması yaptığınızda karşı tarafında iPhone ya da iPad’inden arama sesi duymaya başlıyorsunuz. Aynı sesi aradığınız kişi yani karşı tarafta duyuyor. Aranılan kişi FaceTime aramasında sizin sesinizi duysa da farkında olmadığı zamanlarda sesinin karşı tarafa gittiğini de unutacağı için büyük bir güvenlik açığı ortaya çıkıyor. 

iOS 12.1 FaceTime Hatası Geçici Çözümü!

Ciddi güvenlik hatasını fark eden kullanıcılar konuyu Apple’a bildirdiler. Çok kısa bir süre içerisinde geri dönüş yapan Apple sorunu doğruladı ve sorunun çözümünün çok kısa süre içerisinde yayınlanacak olan yeni güncellemede sağlanacağını bildirdi. Kullanıcıların sorun çözülene dek, Ayarlar > FaceTime menüsünden FaceTime özelliğini devre dışı bırakmasında yarar var.

3 Yorum "Dinleniyor Olabilirsiniz! iOS 12.1 Sürümündeki Açık"

  1. Çok ilginç dikkatli olmak lazım

    YanıtlaSil
  2. Merhaba blogunuzu inceledim ve takibe aldım çok güzel içerikler paylaşıyorsunuz. Bende blogumu takip eden ve yorumluyan herkese dönüş yapıyorum >> Bloguma göz atın isterseniz ; https://www.cihan7.com

    YanıtlaSil
  3. blogunuzu yeni keşfettim ve sizi izlemeye aldım. sizi de bloguma bekliyorum. Geniş kitleler oluşturmak güzeldir. :)

    YanıtlaSil

Yayın Üstü Sponsor Reklam

Yayın Ortası Sponsor Reklam

Yayın Ortası Sponsor Reklam 2

Yayın Altı Sponsor Reklam