Doğal Antibiyotik Adaçayının Faydaları Nelerdir?
Soğuk algınlığı ve grip'in yaygın olduğu,diğer yandan da kapalı havaların boğucu olduğu kış aylarında sarıldığımız ilk içeceklerden biridir adaçayı.Peki,adaçayı nasıl yapılır? Faydaları nelerdir? Gelin birlikle bakalım...
Kış aylarıyla birlikte zayıf düşen bağışıklık sistemimize destek olacak gıda takviyeleri ararız.Mikropları kırmak,zihni açmak,depresyonla mücadele etmek gibi faydalarıyla adaçayı,alternatif tıp ürünlerinin vazgeçilmezlerinden biridir.Adaçayı,Akdeniz'in ılıman ikliminde Haziran ve Temmuz aylarında yetişen;beyaz,mor ve mavi gibi renklerden oluşan çok hoş kokuya sahip bir bitkidir.Eski zamanlarda insan tedavilerinde kullanılan adaçayı'nın mucizeleri saymakla bitmiyor.Peki adaçayı hangi hastalıklara faydalıdır?İşte adaçayı'nın demlenmesi ve faydaları...
Adaçayının faydaları;
- Adaçayı depresyonla mücadelede birebirdir.
- Zararlı toksinlerin vücuttan atılmasına yardımcı olur.
- Beyni rahatlatır ve fonksiyonlarını geliştirir.
- Bronşit ve astımı hafifletir.
- Karaciğerimizi temizler.
- İdrar yolu enfeksiyonunun giderilmesine yardımcıdır.
- Aşırı terlemeye yardımcı olur.
- Stresle başa çıkmanızda yardımcıdır.
- Sakinleştirici özelliği vardır.
- Menopoz sonrası belirtilerini hafifletir.
- Saç beyazlamalarını yavaşlatıcı özelliği vardır.
- Hafızanızı güçlendirmenize yardımcıdır.
- Alzheimer'a karşı yardımcıdır.
- Kan şekerinin düşmesine yardımcı olur.
- Diş etlerindeki iltihaplanmaya yardımcı olur.
- Ağızdaki yaraların tedavi edilmesinde kullanılır.
- Baş ağrısını hafifletir.
- Safra kesesine yardımcıdır.
- Gargara suyu olarak da kullanılır.
- Boğazdaki ağrıyı alır.
- Yaşlılığın gecikmesine yardımcı olur.
- Selülitlerle mücadelenize yardımcı olur.
- Sindirim sistemini korur ve ishal gidericidir.
Adaçayının Zararları Nelerdir?
Her şeyin fazlası zararlı olduğu gibi,adaçayının fazlası da zararlıdır.
- Fazla tüketim sonucu midede ağrıya ve mide yanmasına neden olur.
- Tansiyon hastalarının kullanmadan önce doktorlarına danışmaları tavsiye edilir.
- Öncelikle hamile ve emziren kadınlar bu dönemlerde kesinlikle kullanmamalıdır.
- Epilepsi hastalarınında kullanmamaları tavsiye edilir.
Adaçayı nasıl yapılır?
Adaçayı kaynatarak değil demlenerek hazırlanan bir çaydır. Adaçayının demlenerek hazırlanmasındaki neden;bitkinin sahip olduğu besin değerinin kaybedilmemesi içindir.
Kış aylarıyla birlikte zayıf düşen bağışıklık sistemimize destek olacak gıda takviyeleri ararız.Mikropları kırmak,zihni açmak,depresyonla mücadele etmek gibi faydalarıyla adaçayı,alternatif tıp ürünlerinin vazgeçilmezlerinden biridir.Adaçayı,Akdeniz'in ılıman ikliminde Haziran ve Temmuz aylarında yetişen;beyaz,mor ve mavi gibi renklerden oluşan çok hoş kokuya sahip bir bitkidir.Eski zamanlarda insan tedavilerinde kullanılan adaçayı'nın mucizeleri saymakla bitmiyor.Peki adaçayı hangi hastalıklara faydalıdır?İşte adaçayı'nın demlenmesi ve faydaları...
- Adaçayı depresyonla mücadelede birebirdir.
- Zararlı toksinlerin vücuttan atılmasına yardımcı olur.
- Beyni rahatlatır ve fonksiyonlarını geliştirir.
- Bronşit ve astımı hafifletir.
- Karaciğerimizi temizler.
- İdrar yolu enfeksiyonunun giderilmesine yardımcıdır.
- Aşırı terlemeye yardımcı olur.
- Stresle başa çıkmanızda yardımcıdır.
- Sakinleştirici özelliği vardır.
- Menopoz sonrası belirtilerini hafifletir.
- Saç beyazlamalarını yavaşlatıcı özelliği vardır.
- Hafızanızı güçlendirmenize yardımcıdır.
- Alzheimer'a karşı yardımcıdır.
- Kan şekerinin düşmesine yardımcı olur.
- Diş etlerindeki iltihaplanmaya yardımcı olur.
- Ağızdaki yaraların tedavi edilmesinde kullanılır.
- Baş ağrısını hafifletir.
- Safra kesesine yardımcıdır.
- Gargara suyu olarak da kullanılır.
- Boğazdaki ağrıyı alır.
- Yaşlılığın gecikmesine yardımcı olur.
- Selülitlerle mücadelenize yardımcı olur.
- Sindirim sistemini korur ve ishal gidericidir.
Adaçayının Zararları Nelerdir?
Her şeyin fazlası zararlı olduğu gibi,adaçayının fazlası da zararlıdır.
- Fazla tüketim sonucu midede ağrıya ve mide yanmasına neden olur.
- Tansiyon hastalarının kullanmadan önce doktorlarına danışmaları tavsiye edilir.
- Öncelikle hamile ve emziren kadınlar bu dönemlerde kesinlikle kullanmamalıdır.
- Epilepsi hastalarınında kullanmamaları tavsiye edilir.
Adaçayı nasıl yapılır?
Adaçayı kaynatarak değil demlenerek hazırlanan bir çaydır. Adaçayının demlenerek hazırlanmasındaki neden;bitkinin sahip olduğu besin değerinin kaybedilmemesi içindir.
0 Yorum "Doğal Antibiyotik Adaçayının Faydaları Nelerdir?"
Yorum Gönder